Copos si Gigi Becali, uniti de un interes comun

In primul rand, scuze pentru pauza din ultimele zile, dar am fost plecat citeva zile din tara.

Cine si-ar fi inchipuit ca Gigi Becali si George Copos ar putea face afaceri impreuna? Dupa ce relatia dintre patronii cluburilor Steaua si Rapid devenise una glaciala, iata ca cei doi oameni de afaceri ar putea deveni parteneri, urmarind un interes comun. Gigi Becali a declarat recent ca ar fi dispus sa investeasca peste 50 de milioane de euro in actiuni BCR, achizitia urmand sa faca parte dintr-o oferta concertata, ce ar urma sa preia aproape 10 % din actiunile BCR. „Copos se ocupa de detalii”, a declarat Becali pentru EvZ, miscarea respectivilor oameni de afaceri fiind una extrem de inteligenta.

In momentul de fata, mai sunt 3 zile de valabilitate a ofertei pe care ERSTE a facut-o salariatilor BCR, care detin impreuna un pachet de 8% din banca. ERSTE le-a oferit 6,5 euro pe actiune, sau varianta de a converti actiunile BCR in titluri ERSTE, caz in care, dupa ultima cotatie, de ieri, de la Bursa din Viena, ar echivala cu un pret de aproximativ 7,5 euro pe actiune.

Grupul reprezentat de Copos si Becali ar trebui sa plateasca peste 400 de milioane de euro pentru pachetul de 8% detinut de salariati, dar ar deveni astfel investitori mai puternici chiar decat SIF-urile, care nu detin, in parte, decit maximum 6% fiecare.

Dincolo de potentialul afacerii, extrem de rentabila (dupa mine, o actiune BCR va sari de 10 euro cand va fi cotata la Bursa, deci un profit de aproape 100%), demersul lui Gigi Becali si George Copos este de salutat mai ales si pentru ca astfel s-ar pastra in tara un pachet important de actiuni ale celei mai importante banci din Romania, BCR, al carei pachet majoritar a fost oricum, dupa parerea mea, instrainat printr-o privatizare extrem de defavorabila Statului Roman si, implicit, romanilor.

Anunțuri

3 răspunsuri to “Copos si Gigi Becali, uniti de un interes comun”

 1. grasu Says:

  ar fi foarte interesant sa se realizeze o astfel de afacere….chiar daca cei 2 sunt totusi personaje dubioase mi-as dori sa fie adevarat….poate poate isi vor da mana sa cumpere si CEC-ul, nu de alta dar ar fi pacat sa pice pe mana unor straini……vezi cazul Petrom – Omv

  sa nu ne vindem tara pe nimic si cu orice pret

  Forza Steaua ( offtopic)

 2. DIDIER Says:

  chiar nu vomita nimeni in tara asta pe Jiji Becali?

 3. Radu Says:

  As fi foarte interesat sa stiu si eu de unde ar putea sa beneficieze de lichiditati domnii Copos si Becali pentru a putea achizitiona actiunile BCR. Nu de alta, dar averile lor sunt axate pe imobiliare si prea putin pe active cat de cat lichide.
  Pana la urma, ideea nu este ca un procent cat mai mare de actiuni ale BCR-ului sa ramana in tara, ci posibilitatea ca oricare din noi sa poata fi actionar la o banca amortita intr-un profit cateodata prea fix si incapacitate de dezvoltare datorita propriei dimensiuni.
  Nu este cazul sa fim nationalisti in chestiuni economice. Ba dimpotriva.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: